Er zijn diverse initiatieven die je uitdagen om actief bezig te zijn. Denk aan wandelen, sporten, maar ook puzzelen. Maar in deze categorie vallen ook de dorps- en wijkplannen. Een aantal dorpen en wijken maken zelf een toekomstplan en staan hierover in nauw contact met gemeente Borne.

Afrika Festival

Het Afrika festival is een beetje vanuit toeval ontstaan en inmiddels uitgegroeid tot het meest toonaangevende festival op het gebied van moderne Afrikaanse muziek!

Zo'n groot festival, maar niet in commerciële handen. Misschien is dat wel het echte geheim van dit enorm populaire evenement. Het wordt gedragen vanuit passie en niet vanuit commerciële intenties.  De vele vrijwilligers zetten zich belangeloos in, omdat het mag en omdat het bijdraagt aan iets unieks, een ware belevenis! 

Buitenstaanders zien rondom het Afrika festival dan ook een mierennest dat loskomt, iedereen weet precies wat hij/zij moet doen, en iedereen werkt met het volste vertrouwen samen. 
Het lijkt wel of dit megateam weet hoe je omgaat met talentmanagement: Je doet wat je leuk vindt of waar je goed in bent. En wie eenmaal ‘besmet’ is met het Afrika festivalvirus blijft lang. Soms heel lang, zoals ‘mister Afrika festival’ Rob. Hij heeft de geoliede machine die het Afrika festival nu is, in de loop der jaren zien groeien. Vrijwel vanaf het begin is hij erbij en volgens de anderen is Rob zelf het Afrika festival. Zelf blijft hij bescheiden, want “Het is net als met kinderen, het Afrika festival is inmiddels ook volwassen geworden.”

Het festival is zo volwassen dat bekende artiesten er graag willen spelen, dat er tijdens het weekend in de omtrek van Borne geen overnachtingsplek meer te vinden is en dat 8000 betalende bezoekers Hertme kunnen aanwijzen op de kaart. Daar moet je geweest zijn!
Het Afrika festival hoort bij Hertme. Een andere locatie is ondenkbaar. Het wordt door de gemeenschap van Hertme gedragen en door de vele vrijwilligers georganiseerd. Daarbij past de hele entourage perfect bij het openluchttheater.


Contactgegevens
Openluchttheater Hertme
Bezoek website

Meer initiatieven over 'Actief zijn'

Belevingstheater oorlogstijd en bevrijding
 
In mei 2020 was het 75 jaar geleden dat er voor Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien leven ...
Openluchttheater Hertme
 
Het openluchttheater wordt beheerd door de Stichting Theater & Cultuur Hertme. Het stichtingsbestuur bestaat uit ...
Bornsche Maten loop
 
Waarom geen hardloopwedstrijd in nieuwbouwwijk de Bornsche Maten? Dit spontane idee is door de initiatiefneemster ...
Afrika Festival
 
Het Afrika festival is een beetje vanuit toeval ontstaan en inmiddels uitgegroeid tot het meest toonaangevende ...
Wijkplan Stroom Esch
 
De wijk Stroom Esch heeft al jaren een actieve wijkvereniging. In verschillende werkgroepen worden activiteiten voor ...
DAP Zenderen
 
In Zenderen willen de inwoners terug naar het DNA van het dorp: Waarin zijn we sterk, onderscheidend en wat is ...