Er zijn diverse initiatieven die je uitdagen om actief bezig te zijn. Denk aan wandelen, sporten, maar ook puzzelen. Maar in deze categorie vallen ook de dorps- en wijkplannen. Een aantal dorpen en wijken maken zelf een toekomstplan en staan hierover in nauw contact met gemeente Borne.

Belevingstheater oorlogstijd en bevrijding

In mei 2020 was het 75 jaar geleden dat er voor Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien leven we in vrijheid. Een groep inwoners van Borne heeft het lustrum aangegrepen om in Borne de oorlog te (blijven) gedenken voor iets dat nooit meer mag gebeuren. Maar ook voor het in herinnering houden en eren van mensen die zijn omgekomen.
Deze groep wilde een evenement organiseren waarmee zij middels een belevingstheater mensen terugbrengen naar de tijd van oorlog én bevrijding in Borne. De organisatie is ondergebracht in de op 3 april 2019 opgerichte Stichting Belevingstheater oorlogstijd en bevrijding Borne.

Het beschermde dorpsgezicht Oud Borne werd op 2 april 2022 teruggebracht in de sfeer van de jaren ’40-’45. Op diverse locaties werd straattheater opgevoerd dat bezoekers mee terug neemt in de tijd.


Contactgegevens
Oud Borne
Bezoek website

Meer initiatieven over 'Actief zijn'

Belevingstheater oorlogstijd en bevrijding
 
In mei 2020 was het 75 jaar geleden dat er voor Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien leven ...
Openluchttheater Hertme
 
Het openluchttheater wordt beheerd door de Stichting Theater & Cultuur Hertme. Het stichtingsbestuur bestaat uit ...
Bornsche Maten loop
 
Waarom geen hardloopwedstrijd in nieuwbouwwijk de Bornsche Maten? Dit spontane idee is door de initiatiefneemster ...
Afrika Festival
 
Het Afrika festival is een beetje vanuit toeval ontstaan en inmiddels uitgegroeid tot het meest toonaangevende ...
Wijkplan Stroom Esch
 
De wijk Stroom Esch heeft al jaren een actieve wijkvereniging. In verschillende werkgroepen worden activiteiten voor ...
DAP Zenderen
 
In Zenderen willen de inwoners terug naar het DNA van het dorp: Waarin zijn we sterk, onderscheidend en wat is ...